Advertisement

Archive for Tuesday, August 18, 2009

How well do you know KU sports?

August 18, 2009

Advertisement

This is the fourth in a series of quizzes about Kansas University. Today’s focus is sports. See the answers at the end of the quiz.

1. How much is Bill Self guaranteed per year, according to his current contract?

A. $3 million

B. $1.3 million

C. $780,000

D. $4.7 million

2. How many national championships has the KU men’s basketball team won?

A. Two

B. Three

C. Four

D. Five

3. Which of the following KU assistant basketball coaches is skipping this pro season to focus on coaching?

A. Danny Manning

B. Tamika Raymond

C. Wayne Simien

D. Katie O’Connor

4. What former KU athletic director wrote the book, “Back Porch Swing,” about a Kentucky basketball player’s recruitment?

A. Bob Frederick

B. Monte Johnson

C. Phog Allen

D. Al Bohl

5. Which company has the contract to provide athletic apparel to KU?

A. Nike

B. Adidas

C. Reebok

D. New Balance

6. Which former KU baseball player has spent time the past two seasons with the Texas Rangers and is now with the Kansas City Royals’ organization?

A. Shaeffer Hall

B. Gus Milner

C. Travis Metcalf

D. David Narodowski

7. Which KU football player is serving this year on Student Senate?

A. Darrell Stuckey

B. Jake Sharp

C. Dezmon Briscoe

D. Ryan Murphy

8. Which two KU basketball players won national championships with U.S. national teams this summer?

A. Danielle McCray and Tyshawn Taylor

B. Krysten Boogaard and Sherron Collins

C. Sade Morris and Conner Teahan

D. Nicollette Smith and Brennan Bechard

9. Which athletic team opened a new $6 million facility in February?

A. Softball

B. Track and field

C. Rowing

D. Rugby

10. How many times is KU’s men’s basketball team scheduled to play Big Monday games on ESPN this year?

A. One

B. Two

C. Three

D. Four

Answers

1-A; 2-D; 3-B; 4-D; 5-B; 6-C; 7-A; 8-A; 9-C; 10-D.

Comments

Use the comment form below to begin a discussion about this content.

Commenting has been disabled for this item.