Advertisement

LJWorld.com weblogs Double-Chin Music

Football pop quiz No. 3

Advertisement

Matt Tait and Nick Krug are snoring away in Lubbock, Texas, getting a solid nine hours of sleep.

After covering Friday night’s season-opening basketball victory, Jesse Newell and I are sitting in Kansas City International Airport, awaiting our first of two flights. With any luck, we’ll get to Lubbock in to time to catch kickoff for today’s Kansas football game against Texas Tech.

Tait will start the live-game blog before handing the baton to Newell.

As Tait and Krug snore and Newell and I fly, feel free to try your hand at a KU football pop quiz that’s not too difficult, but more challenging that the last one.

  1. He leads the Big 12 with 124.7 rushing yards per game.
    a.) Andrew Buie (WVU)
    b.) John Hubert (KSU)
    c.) Joseph Randle (OSU)
    d.) James Sims (KU)

  2. Seven Jayhawks share the team lead in sacks with one. Which player does not have any?
    a.) Tunde Bakare
    b.) Ben Goodman
    c.) Jake Love
    d.) Josh Williams

  3. Averages a team-best 23.6 yards per kick return.
    a.) D.J. Beshears
    b.) Brandon Bourbon
    c.) Taylor Cox
    d.) Tre’ Parmalee

  4. Three of these players are Texans, one a native of Tonkawa, Okla. Select the player from Oklahoma, where the wind comes sweeping down the plains.
    a.) Marquis Jackson
    b.) Dexter Linton
    c.) Jake Love
    d.) JaCorey Shepherd

  5. This player has more solo tackles (one) than he does touchdown passes thrown to a wide receiver.
    a.) Dayne Crist
    b.) Michael Cummings
    c.) Christian Matthews
    d.) Blake Jablonski

  6. Among players who have at least 25 rushing attempts, he leads the team with a 5.4-yard average per carry.
    a.) Taylor Cox
    b.) Michael Cummings
    c.) Tony Pierson
    d.) James Sims

  7. KU’s losing streak against schools from the Football Bowl Subdivision, formerly known as Division 1-A, stands at how many games?
    a.) 10
    b.) 13
    c.) 18
    d.) 20

  8. KU’s losing streak in Big 12 games stands at how many games?
    a.) 10
    b.) 13
    c.) 18
    d.) 20

  9. He leads the team with 54 solo tackles and ranks second to Ben Heeney with 70 total tackles.
    a.) Greg Brown
    b.) Jake Love
    c.) Bradley McDougald
    d.) Huldon Tharp

  10. Kansas is 1-12 all-time against Texas Tech. The only victory came in Lubbock in overtime by a score of 34-31. Name KU’s head coach in that game.
    a.) Terry Allen
    b.) Turner Gill
    c.) Tom Hayes
    d.) Mark Mangino

  11. Three of the four men on the case in Lubbock for KUsports.com graduated from Kansas. Name the Marquette graduate.
    a.) Tom Keegan (first career third-person reference)
    b.) Jesse Newell
    c.) Nick Krug
    d.) Matt Tait

Answer key: 1. d; 2. d; 3. c; 4. c; 5. a; 6. a; 7. c; 8. c; 9.c; 10. a; 11. a.

Comments

Use the comment form below to begin a discussion about this content.

Commenting has been disabled for this item.