Advertisement

LJWorld.com weblogs Conference chatter

Winner revealed in KUsports.com over/under contest: Which commenter took it all?

Advertisement

A few months ago, I asked 10 over/under questions in a Conference Chatter entry relating to the upcoming Big 12 football season.

The KUsports.com community responded with more than 60 entries.

I tallied up each answer to see which commenter won a prize package with the following goodies: A KUsports.com combo pack of a T-shirt, water bottle and hat; and a copy of our Kansas preseason men's basketball magazine.

Drum roll...

And the winner of the KUsports.com 2010-2011 over/under contest is:

Jeffrey Worthington of Overland Park, also known as Jhawkjdub.

Congrats. Of all the entries, Jeffrey had the high score of eight correct answers.

Interestingly, Jeffrey was the final contestant who entered, posting at 11:51 p.m. on Aug. 12, a mere eight minutes before the deadline.

I caught up with Jeffrey on Tuesday night via e-mail. A little bit about our winner: He's originally from Bucyrus (population 300). Jeffrey is a six-year Kansas football season ticket holder. He drove to the Orange Bowl in 2008 to witness KU knock off Virginia Tech. He's only missed one home football game in six years — and that was because his brother was getting married. Our winner is a heck of a football fan.

Four other commenters (d_prowess, tororosso83, bdparkinson, KGphoto) came very close with seven correct responses.

Here's a recap of the questions from the contest with their corresponding answers:

Question 1: The rushing touchdowns for Kansas University sophomore running back Toben Opurum this season. Line set at eight. Over or under?

Answer: Under. I wrote the questions 10 days before KU coach Turner Gill moved Opurum to linebacker (and, later, to defensive end). No one had the foresight on Aug. 9 to predict freshman James Sims, pictured below, would have nine rushing TDs for the season. And if you did, I want proof. That'd be quite impressive.

Question 2: Amount of passing touchdowns thrown by Kansas sophomore quarterback Kale Pick. Line set at 13. Over/under?

Answer: Under. Pick didn't throw any touchdown passes, was replaced at quarterback in the first game by Jordan Webb and later switched positions to wide receiver.

Question 3: Total Kansas football victories this season. Line set at 6.5. Over/under?

Answer: Under. KU went 3-9. The first three questions hurt many commenters' chances. A lot of optimistic Jayhawk fans picked over for all three. I'll admit, with KU's schedule, there's no way I would have predicted three victories.

Question 4: Rushing yards by Kansas State senior running back Daniel Thomas. Line set at 1,350 yards. Over/under?

Answer: Over. The senior piled up 1,555 rushing yards and 19 scores.

Question 5: Passing touchdowns by Missouri junior quarterback Blaine Gabbert. Line set at 24. Over/under?

Answer: Under. Gabbert, who recently declared for the NFL Draft, threw for only 16 touchdowns in 13 games.

Question 6: Total Nebraska football victories this season, its last as a member of the Big 12. Line set at 10.5. Over/under?

Answer: Under. The Cornhuskers went 10-4 in their last season in the Big 12. Nebraska had two chances at the end of the season to switch this answer to over, but lost in the Big 12 Championship to Oklahoma, then looked dreadful in the Holiday Bowl against Washington.

Question 7: Receiving yards by Oklahoma junior Ryan Broyles. Line set at 1,250 yards. Over/under?

Answer: Over. Broyles went off for 1,622 receiving yards this season, third in the country.

Question 8: Interceptions by the Texas defense. Line set at 20. Over/under?

Answer: Under. UT led the country with 25 picks last season, but only came up with eight this season.

Question 9: Passing touchdowns by all Texas Tech quarterbacks in 2010. Line set at 35. Over/under?

Answer: Over. Taylor Potts had 35 TD passes, and Steven Sheffield swayed this answer to over with three TD passes.

Question 10: Total yards (passing/rushing) accumulated by Baylor sophomore quarterback Robert Griffin. Line set at 2,900 yards. Over/under?

Answer: Over. Griffin, in his comeback from a right knee injury, obliterated the line and combined for 3,963 yards (3,501 passing and 462 rushing) for a Bears team that went 7-6 and made their first bowl appearance in 16 seasons.

For reference, Jeffrey only missed questions 4 (Daniel Thomas) and 7 (Ryan Broyles). Stellar showing.

That should be all for now, friends. Thanks to all who submitted answers this year in the over/under contest. As always, discuss.

Comments

Use the comment form below to begin a discussion about this content.

Commenting has been disabled for this item.